Yksi tarina epäonnistumisesta

Rehellisyys on puhuttanut viime aikoina. Tunnetut hyvinvointivaikuttajat, kuten Tomi Kokko blogissaan, ovat kertoneet rehellisesti omista vaikeista hetkistään.

Itse aloitin pari viikkoa sitten ystäväni kanssa Ex-suorittajat videosarjan, jossa kerromme avoimesti omat kokemuksemme työuupumuksesta, masennuksesta ja ahdistuksesta.

On tuntunut hyvältä puhua suoraan parin vuoden takaisista tapahtumista, mutta silti tuntuu, etten ole ollut tarpeeksi rehellinen. En itselleni, enkä myöskään teille. Nimittäin rehellinen nykytilanteesta.

Somessa näytetään yleensä ne parhaat hetket ja suuret onnistumiset. Kuitenkin tällä hetkellä tuntuu, että olen kaikkea muuta kuin onnistunut. Olen myös kyllästynyt esittämään, että kaikki on hyvin.

Joten tässä, yksi tarina epäonnistumisesta.

Kaksi vuotta sitten jäin sairaslomalle työuupumuksesta. Vaihdoin alaa taloushallinnosta hyvinvointialalle, ja vastoin mitään järkeä päätin ryhtyä yrittäjäksi.

Minulla oli takana muutama hyvin mennyt harjoitusasiakas, joten olin todella innokas ja luottavainen. Koin, että olin vihdoin löytänyt kutsumukseni muiden auttamisesta, ja naivisti luulin, että asiakkaita tulee, kun teen nettisivut ja postaan muutaman kerran Facebookiin.

Lienee sanomattakin selvää, ettei se mennyt sinnepäinkään. Ensimmäisen puolen vuoden aikana sain myytyä yhden tyhy-päivän. Tein toki samalla keikkaa kirjanpitohommissa niin, että taloudellisesti nenä pysyi juuri ja juuri pinnalla.

Ja sitten päätin tehdä verkkokurssin. Olin lukenut paljon aiheesta. Verkkokurssin luvattiin olevat parhaimmillaan oikotie onneen. Kymmenientuhansien eurojen lanseerauksia, satojentuhansien eurojen liikevaihtoja. “Tämä se on”, ajattelin, minun break through.

Opiskelin digimarkkinointia ja verkkokurssien tekemistä. Ostin lisenssit webinaari- ja videoeditointiohjelmistoihin. Loput kirjanpitohommissani hankkimat rahat käytin Facebook-mainoksiin.

Suoritin verkkokurssin lanseerauksen ohjeiden mukaan: ”kaksi ilmaista webinaaria, ilmoittautuneista 60 % osallistuu ja osallistuneista 20 % ostaa verkkokurssin.” Ha!

Webinaari

Muistan edelleen sen tunteen, kuinka kurkkua kuristi ja kyyneleet kihosivat silmiin, kun 15 minuuttia ensimmäisen webinaarin alkamisen jälkeen osallistuja toisensa jälkeen tippui pois linjoilta. Eikä loppuun asti mukana olleista yksikään klikannut tarjouslinkkiäni.

Sinnikkäästi keräsin itseni ja asettelin luottamuksen lasit takaisin nenälleni. Toinen webinaari menee varmasti paljon paremmin!

Lopulta sain kurssille yhteensä 8 osallistujaa, joista kaksi oli vanhoja asiakkaitani ja kaksi hyvää ystävää. Kaikkien investointien ja mainostamisen jälkeen tappiota tuli reilusti yli 1.000 euroa, mikä oli siinä kohtaa enemmän, kuin kuukauden ansioni yhteensä.

”Kyllä se tästä!” hoin itselleni, ”Teen parhaan mahdollisen verkkovalmennuksen ja seuraavassa osallistujamäärät räjähtävät käsiin!”

No, tämän kertominen on ehkä ammatillinen itsemurha, mutta seuraavassa, nyt sunnuntaina 24.2.2019 alkavassa valmennuksessa, osallistujia on tasan yksi.

Ymmärrät siis varmaan, miksi viestin aihe oli ”Yksi tarina epäonnistumisesta”.

En kirjoita tätä viestiä säälistä, se on viimeinen asia mitä tällä hetkellä kaipaan. Kirjoitan tämän viestin, koska olen kyllästynyt esittämään ja hokemaan, että “Valmennukseen on ilmoittautunut jo kivasti väkeä, mutta mukaan mahtuu vielä”.

Eilen, kun avauduin tilanteestani läheisilleni, keskustelu kääntyi nopeasti seuraavaan suuntaan: ”Ehkä Laura olisi aika hyväksyä tosiasiat ja hakeutua takaisin palkkatöihin. Esimerkiksi sihteerin tai vastaanottovirkailijan tehtävät sopisivat sinulle hienosti”.

Kaikella rakkaudella lähimmäisiäni kohtaan, tämä keskustelu sai aikaan pienen paniikkikohtauksen. Suurin unelmani on muuttaa Lappiin, käydä eräopaskoulu ja alkaa järjestämään Hyvinvointivaellus-retriittejä. Mutta ehkä sittenkin siisteihin sisähommin sihteeriksi…

THE-malli

Kun on suita ruokittavana ja asuntolaina maksettavana, tosiasiat täytyy kuitenkin THE-mallin mukaan ensin Tiedostaa, sitten Hyväksyä, ja sitten siirtyä Eteenpäin. Joten:

Tiedosta: Verkkovalmennus oli erittäin onnistunut ja sain pelkästään positiivista palautetta. Puolet tykkäsi jopa niin, että jatkoivat 4 kuukauden mittaiseen jatkovalmennukseen. Tosiasia on kuitenkin se, että kovasta harjoittelusta huolimatta en ole oppinut markkinoimaan ja myymään niin tehokkaasti, kun olisi tarvinnut.

Hyväksy: Voi olla, että koko verkkovalmennus täytyy kuopata ja oikeasti keksiä jotain muuta. Se tuntuu jo ajatuksen tasolla todella pahalta, sillä oikeasti ja rehellisesti haluan auttaa muita ja uskon, että siinä myös tilaisuuden tullen onnistun. Päänsä hakkaaminen seinään ei kuitenkaan aiheuta kuin jäätävän kuhmun.

Eteenpäin: Tuli valmennukseen sitten 1 tai 100 osallistujaa, teen kaikkeni, että se on paras valmennukseni ikinä. Sen jälkeen käytän yhden päivän vain itseäni ja elämääni varten ja teen päätöksen jatkosta.

Voittajana ruuhkavuosista

Ammatillisen itsemurhan lisäksi, tämä seuraava sotii kaikkia markkinoinnin ja copy-kuninkaiden oppeja vastaan. Minun on kuitenkin todella hankala esittää jotain mitä en ole, käyttää päälle liimattuja korulauseita tai markkinointikikkoja. Yksi TOP 3 arvoistani on rehellisyys ja sitä pyrin noudattamaan tilanteissa kuin tilanteissa.

Kerron tämän siis suoraan, niin kuin asia on: Sunnuntaina 24.2.2019 alkava 5 viikon mittainen Voittajana ruuhkavuosista -verkkovalmennus on tarkoitettu sinulle, jos:

  • koet, ettet ole pitänyt itsestäsi tarpeeksi hyvää huolta viime aikoina,
  • tiedät, että haluaisit jotain muuta, muttet ole varma mitä,
  • hyväksyt, että vain sinä olet vastuussa omasta hyvinvoinnistasi,
  • olet valmis etenemään lempeästi, mutta päämäärätietoisesti, pienen pienin askelein kohti sinun (ei puolisosi, ystäviesi tai median luomia) unelmia.

Olen todella iloinen ja onnellinen, jos päätät lähteä mukaa. Sillä vaikka koen epäonnistuneeni yritykseni markkinointi- ja myyntipäällikkönä, uskoni omaan ammattitaitooni hyvinvointivalmentajan on vain vahvistunut matkan varrella.

Ja jos unelmieni saavuttaminen vaatii isoa harppausta taaksepäin, kuten siistiä sisähommaa sihteerinä, niin olen valmis hyväksymään myös sen.

Kiitos kun jaksoit lukea tänne asti! Tämän kertominen ei ollut helppoa, mutta todellakin sen arvoista.

Parasta mahdollista kevään odotusta sinulle! Muista, että kaikista vastoinkäymisistä ja unelmista, eilisestä ja huomisesta huolimatta, elämä on tässä ja nyt.