Tähdenlento

Tähdenlento. Se kiisi läpi kirkkaan pakkastaivaan. Vain hetken, kunnes hiipui pois.

Vanha super-suorittaja nosti salamana päätään. Ehdinkö toivoa ajoissa? Toivoinko oikeaa asiaa? Mitä jos toivoin väärin? Toteutuuko oikea toiveeni nyt lainkaan?

Huoli toiveesta hiipui yhtä nopeasti kuin itse tähdenlento. Sillä eihän toiveiden toteutuminen ole yksittäisistä taivaankappaleista kiinni. Vain ja ainoastaan minusta itsestäni.

Jäin kuitenkin miettimään tuota tähdenlentoa. Milloin viimeksi olen nähnyt sellaisen? Muistan, että lapsena tähdet lentelivät harva se päivä. Mutta nyt aikuisiällä ei muistunut yhtään mieleen.

Onko tähtien lentely vähentynyt? Vai olenko vain unohtanut katsoa…

Kun painaa tukka putkella tehtävästä toiseen, suorittaa elämää ilman sen suurempaa suunnitelmaa ja elää koko ajan joko menneessä tai tulevassa, voi unohtaa välillä katsoa.

Tuo tähdenlento oli merkittävä monella tapaa. Ei pelkästään toiveeni kannalta, sillä tiedän sen toteutuvan muutenkin. Se oli merkittävä ennen kaikkea oman kehitykseni kannalta. Sillä hetkellä nimittäin tajusin, kuinka pitkälle olin tullut.

Olin konkreettisesti pysähtynyt ja ollut läsnä siinä hetkessä. Olin katsonut ylös ja nähnyt jotain todella hienoa, haltioitunut hetkestä ja ollut onnellinen ilman sen suurempaa syytä. Ja super-suorittajan yrittäessä päästä väliin, sivuutin hänet olan kohautuksella ja lempeällä ”Älä huoli kultaseni!” hymyllä.

Kävelin loppumatkan kotiin iloisena ja kiitollisena tuosta hetkestä ja omasta kehityksestäni. Taputin itseäni olalle ja olin ylpeä.

Ja vastoin kaikkia sääntöjä, aion varmasti kertoa tuosta toiveestani kaikille! 😉

 

Milloin sinä olet viimeksi nähnyt tähdenlennon?

Oikeasti tai kuvainnollisesti? Milloin olet viimeksi pysähtynyt ja ollut kunnolla läsnä? Milloin olet viimeksi uppoutunut jonkun luontokappaleen ihasteluun niin, että olet hetkeksi unohtanut päivittäiset tehtävälistat, some-hässäkät ja työstressin?

Milloin olet viimeksi katsonut taaksesi ja ihastellut sitä, miten pitkälle olet tullut? Milloin olet viimeksi ollut ylpeä itsestäsi ja kehityksestäsi? Milloin olet viimeksi tanssinut ilon tanssin tai taputtanut itseäsi selkään pelkästään siitä, että yritit?

Jos viime hetkestä on jo aikaa, niin anna itsellesi “Älä huoli kultaseni!” -hymy ja aloita nyt. Pysähdy hetkeksi, hengähdä, ja etsi ympäriltäsi joku luontokappale. Katso sitä tarkkaan ja ihastu. Kaikki kelpaa: puu, lehti, pilvi, taivas…

Tai jos mikään ei inspiroi, niin sulje silmäsi ja kuvittele kirkas öinen tähtitaivas. Miljoonat ja miljoonat tuikkivat tähdet. Ja sinne, niiden miljoonien joukkoon yksi muita kirkkaampi, kiitämään läpi pimeyden, sädehtien ja loistaen…

 

Lisää hyvää

Oli se sitten tähdenlennon ihastelu tai huonekasvin haistelu, niin muistathan lisätä hyvää elämääsi. Sillä silloin kun lisäämme hyvää, niin negatiivisille asioille jää vähemmän tilaa ja lopulta ne tippuvat kuin itsestään pois.

Voit lisätä hyvää esimerkiksi positiivisien rutiinien kautta, joista kerroin edellisessä blogi-tekstissä. Pääsen lukemaan sen täältä. Tärkeimmät rutiinit ovat mielestäni aamurutiinit. Olenkin laatinut 10 kohdan vinkkilistan, joiden avulla voit tehdä aamuistasi mahtavia ja sitä kautta vaikuttaa koko päivän kulkuun positiivisesti. Voit tilata listan täältä. Samalla liityt postituslistalleni ja saat uusimmat blogi-tekstit suoraan sähköpostiisi. 🙂