Metsämieli-retket

Metsämieli-retket

Metsämieli-retket

Metsämieli-menetelmässä yhdistetään luonnon, liikkumisen ja mielentaitoharjoitusten hyödyt kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaksi ohjelmaksi. Menetelmä perustuu tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, käyttäytymistieteistä sekä tietoisuustaidoista.
Metsämieli-harjoittelu alkaa luonnon hyvinvointivaikutusten tunnistamisella ja luontoon menemisellä. Menetelmä johdattelee tunnistamaan oman mielen toimintoja, pohtimaan ja kyselemään itseltämme. Mikä auttaa elämään antoisaa ja tasapainoista elämää yhdessä lähimmäistemme ja haaveittemme kanssa?
Metsämieli-menetelmän tarkoituksena on psyykkisten ja fyysisten voimavarojen sekä mielentaitojen vahvistaminen. Luonnossa keho ja mieli pelaavat yhteen. Menetelmä sisältää yli 100 hyvinvointi- ja liikuntaharjoitusta, joita voi soveltaa omaan arkeen, itselle sopivalla tavalla.

Tutkimusten mukaan luonto vaikuttaa meihin ihmisiin fysiologisesti. Jo kymmenessä minuutissa syke, verenpaine, hengitystiheys ja stressihormonitasot laskevat. Jo kahdenkymmenen minuutin luontoaltistuksen jälkeen myös mieliala kohenee. Luonnossa oleskelu ja ulkoilu vaikuttaa myönteisesti ihmisen kokemaan psyykkiseen terveyteen. Luonto on siis kokonaisvaltaisesti, fyysistä, psyykkistä ja henkistä terveyttä huoltava liikuntapaikka.
Menetelmän on kehittänyt kokenut hyvinvointivalmentaja Sirpa Arvonen, joka on tehnyt valmennustyötä terveys- ja luontoliikunnan parissa jo 30 vuoden ajan. Kaikki harjoitukset löytyvät Metsämieli – Mielen ja kehon taskukirja -kirjasta.

Sisältö

Kesto: 1,5 – 4 tuntia
Osallistujat: 1 -15 henkilöä
Sisältö:
– alustus luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaidoista
– Metsämieli-harjoituksia osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti
Hinta: määräytyy ajan ja osallistujamäärän mukaan.

Kenelle

  • Työporukoille hyvinvointipäivän teemaksi
  •  Kaikille luonnosta ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille

Kesän 2019 avoimet Metsämieli-retket varattavissa nyt VisitPorin verkkokaupassa!

Kesällä 2019 järjestetään kolme kaikille avointa Metsämieli-retkeä Ruosniemen luontopolulla. Retket ovat torstaisin 23.5., 27.6. ja 8.8. kello 18:00 – 19:30. Retken hinta on 25€.

Klikkaa itsesi mukaan retkelle VisitPorin verkkokaupasta!